Lov na črni zaklad


Naziv operacije: LOV NA ČRNI ZAKLAD
Nosilec operacije: MLADINSKI CENTER ZAGORJE OB SAVI, Cesta 9. avgusta 48, 1410 zagorje ob Savi
Sodelujoči partnerji:

Stanovanjsko podjetje Zagorje ob Savi d.o.o., Cesta zmage 16b, 1410 Zagorje ob Savi
Turistično društvo Ruardi, Cesta 9. avgusta 68, 1410 Zagorje ob Savi
Projektno obdobje:od 1. 11. 2020 do 31. 10. 2021
Vrednost operacije: 62.083,52€
Vrednost sofinanciranja: EKSRP – 45.495,30€

Opis in namen operacije:
Zagorje ob Savi se ponaša z mnogimi skritimi zakladi od zgodovinske in kulturne dediščine, do naravnih lepot in izjemnih občanov ter njihovih zgodb, ki krojijo in bogatijo podobo naše doline. Imamo veliko zanimivosti, pa vendar nimamo načina kako turistom in izletnikom to predstavimo, v skladu z najnovejšimi trendi v turizmu ki se vse bolj obračajo na doživetja, na dogodivščine, ki odstopajo od znanega in že videnega. »Kako bi lahko na zabaven, igriv, inovativen način z uporabo modernih tehnologij predstavili dragulje našega kraja, jih povezali v zgodbo in jo zaključili v dvorani Proletarca?« je bilo vprašanje, ki smo si ga zastavili v Mladinskem centru Zagorje ob Savi.

Tako smo si zamislili projekt, ki zajema izdelavo aplikacije za vodene turistične pohode za pametne telefone in tablične računalnike, prenovo dvorane v stavbi Proletarca in zaposlitev osebe v času operacije in za obdobje vsaj treh let po zaključku operacije.

Aplikacija uporabnika usmerja na vodeni pohod, ob katerem na zabaven in interaktiven način spoznavajo različne kulturno, družabne in zgodovinske znamenitosti Zagorja ob Savi. Končni izdelek omogoča velik potencial igrifikacije turistično-pohodniške izkušnje. Zaposlitev ene osebe za polni delovni čas bo namenjena za izdelavo aplikacije za vodene turistične pohode za pametne telefone in tablične računalnike, vzdrževanje aplikacije ter možne nadgradnje, dodatnega razvoja turizma in turistične promocije.

Cilji operacije:
Operacija prispeva tako k doseganju splošnih kot posebnih ciljev Strategije lokalnega razvoja Partnerstva LAS Zasavje:

Kratkoročni cilji operacije:

izvedba gradbeno obrtniških del za prenovo dvorane;
ena zaposlitev za obdobje vsaj treh let po zaključku operacije;
izvedba delavnice o znamenitostih Zagorja ob Savi ter izdelava aplikacije za vodene turistične pohode za pametne telefone in tablične računalnike;
slavnostna otvoritev dvorane in predstavitev aplikacije
regijska predstavitev operacije kot primer dobre prakse.
Dolgoročni cilji operacije so:

porast izletniškega turizma v Zagorju ob Savi,
več dejavnosti, novih uporabnikov in porast obiskovalcev prenovljene dvorane.
Pričakovani rezultati operacije so:
Z zaključkom operacije pričakujemo popestritev turistične ponudbe v Zagorju ob Savi, več turističnih obiskov, kot tudi združitev gibanja in zabavne učne izkušnje s sodobno tehnologijo. Pričakujemo, da se bo v lokalni skupnosti povečala uporaba dvorane v Proletarcu, ki bo vzpodbudila sodelovanje med različnimi ustanovami in posamezniki različnih generacij ter splošno prispevala k večjemu obisku dejavnosti vseh akterjev in pripomogla k bolj kvalitetni izvedbi ter ponudbi aktivnosti v lokalni skupnosti.  Pričakujemo da z vzorcem uspešno zaključenega projekta, spodbudimo inovativnost med občani zasavskih občin.  Rezultat operacije je tudi ena zaposlitev, ki jo bomo ohranjali vsaj 3 leta v okviru MC ZOS.

Aktivnosti operacije:
V sklopu same operacije, ki je enofazna, se bodo izvajale naslednje aktivnosti:

Operacija se bo v celoti izvedla v 12 mesecih, od 1. novembra 2020 do 31. oktobra 2021 in je enofazna. V prvem delu operacije se je z izbranim izvajalcem obnovila dvorana stavbe Proletarec. Vzporedno s tem se je zaposlila ena oseba, izvedla se je delavnica z namenom nabora idej o zanimivostih Zagorja ter izdelala in testirala aplikacija za vodene turistične pohode za pametne telefone in tablične računalnike, ki smo jo poimenovali »Totalna panika«. V sklepni fazi operacije se je odvila slavnostna otvoritev dvorane in predstavitev aplikacije, do konca oktobra pa se bodo odvile še predstavitve operacije kot primer dobre prakse še v drugih občinah regije.

ls logotipi

camperstop

Turistično društvo Ruardi
Cesta 9. avgusta 68
1410 Zagorje ob Savi
Telefon: 041/ 328-900

Stanislava Radunovič, predsednica
Janez Lipec, podpredsednik
e-naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Perkmandeljc

perkm ikona